Universitatea Valahia din Târgoviște a ieșit la LUMINĂ! Noua conducere aleasă a UVT a prezentat planurile și proiectele din acest mandat
În sfârșit, după atâția ani de liniște morbidă, Universitatea Valahia din Târgoviște scoate capul la lumină. De ce? Pentru că la conducerea acesteia au fost aleși, prin vot, oameni capabili și bine pregătiți, care vor scoate celebra Universitate din umbra în care a fost timp de 4 ani.
După mult timp, Universitatea Valahia din Târgoviște a organizat prima conferință de presă, în care conducerea a prezentat dâmbovițenilor noua echipă, noile planuri pe care doresc să le pună în practică. Totul transparent, fără ascunzișuri și fără a păcăli pe cineva că vai ce vom face noi și ce mari vom fi. Nu o spunem doar noi, însă Universitatea Valahia din Târgoviște avea nevoie de o echipă foarte bine pregătită. În orice echipă trebuie să existe un lider, iar liderul echipei de la UVT este conf.univ.dr. CORNELIU SĂLIȘTEANU, un om simplu, care și-a făcut treaba oriunde și-a desfășurat activitatea.
Marți, împreună cu Președintele Senatului universitar, conf. univ. dr. Claudia Gilia, Rectorul UVT a susținut o conferință de presă ce a avut ca temă prezentarea echipei de prorectori ai Universității „Valahia” din Târgoviște și expunerea principalelor idei de dezvoltare pentru mandatul 2024-2029. Echipa managerială a UVT se completează cu conf. univ. dr. ing. Henri George COANDĂ - Prorector Învățământ și asigurarea calității, prof. univ. dr. ing. habil. Daniel Emil Constantin DUNEA - Prorector Cercetare științifică și creație universitară, prof. univ. dr. habil. Florin RADU - Prorector Dezvoltare instituțională și relații internaționale, prof. univ. dr. habil. Marian VÎLCIU - Prorector Probleme sociale și studențești.
„Nu este o surpriză echipa de prorectori pentru că este echipa cu care am mers și am discutat în interiorul Universității, în facultățile Universității Valahia. Programul nostru de management a fost intitulat de către echipă «Deschidere, Dinamism, Dezvoltare», cei trei D.
DESCHIDERE pentru că este necesar ca universitatea noastră să se deschidă sau să se redeschidă către societate, în special către mediul antreprenorial, dar și către instituțiile publice, să stabilim parteneriate solide cu aceștia pentru că menirea noastră este de a crea specialiști, specialiști care să fie ușor absorbiți pe piața muncii, pentru că universitatea nu își permite să facă abstracție de ceea ce este în jurul ei. Vorbesc aici despre mediul social, despre mediul antreprenorial, despre instituțiile din județul nostru și nu numai, la fel cum ne dorim foarte mult ca universitatea noastră să nu fie trecută cu vederea de către ceea ce am enumerat un pic mai devreme. Ne dorim colaborări strânse, iar aceste colaborări se pot materializa în foarte, foarte multe feluri.
DINAMISM pentru că dacă am dus lipsă în ultima vreme de ceva, a fost de un ritm susținut al lucrurilor bune. Universitatea noastră în ultimii patru ani se poate mândri cu realizări care sunt importante, însă vrem să intensificăm ritmul realizărilor, astfel încât fiecare dintre noi, dar și dumneavoastră, pentru că universitatea nu este doar a celor care lucrează în ea, este a județului Dâmbovița, fiecare dintre noi să ne putem mândri cu modul în care universitatea noastră se dezvoltă.
DEZVOLTARE pentru că, de fapt, acesta este dezideratul final, și anume să dezvoltăm universitatea noastră și să fim în acord cu toate modificările care au loc pe scena serviciilor educaționale din România, dar și în piața muncii, în cerința pieței muncii, să fim flexibili și ușor adaptabili să răspundem acestor cerințe”, a transmis Rectorul Ioan Corneliu Sălișteanu.
Președintele Senatului universitar, conf.univ.dr. Claudia Gilia, a declarat următoarele:
„La început de mandat, să spun așa, vă asigurăm de întreaga noastră considerație, respect și transparență, pentru că sunt, cred eu, coordonatele care trebuie să întregească activitatea și în instituția noastră. Așa cum bine știți, încă de la început, când am pornit în acest demers în cadrul universității noastre, am pornit de la niște principii și ne-am propus anumite acțiuni prin care să readucem Universitatea Valahia în centrul preocupărilor nu doar ale comunității noastre, ci și ale celor regionale și, de ce nu, naționale. Universitatea noastră va promova diversitatea, va promova incluziunea, va încuraja dialogul intercultural și va oferi sprijin academic pentru toți studenții.
Să nu uităm că universitatea joacă un rol crucial în ceea ce înseamnă coagularea societății și pregătirea tinerilor pentru succes în viață. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să le oferim studenților noștri programe educaționale relevante, trebuie să le oferim programe care să fie în concordanță cu cerințele de pe piața muncii, cu cerințele din societate. Aceste lucruri le vom face, bineînțeles, prin parteneriate atât cu instituțiile publice, cât și cu companiile și organizațiile locale, pentru că Universitatea Valahia poate facilita și stagii de practică și proiecte de cercetare prin care să le oferim studenților noștri experiențe și abilității necesare pentru a se integra, așa cum spuneam, cu succes pe piața muncii.
Credem că prin cultivarea unui mediu de învățare stimulativ și susținerea atât a dezvoltării personale cât și profesionale a tinerilor, universitatea noastră va juca un rol semnificativ în susținerea atât a economiei locale, regionale și naționale, dar și în ceea ce privește dezvoltarea comunității, contribuind astfel la construirea unei societăți mai echitabile și mai prospere. Vom oferi cu siguranță studenților noștri un mediu deschis, un mediu prietenos în campusul universitar. De asemenea, vom respecta angajamentul social și responsabilitatea civică. Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiativele și proiectele sociale care să abordeze nevoile și provocările din societatea contemporană. Deci suntem deschiși, suntem transparenți, ne dorim ca universitatea noastră să își recapete dinamismul și să se repoziționeze pe harta celor mai bune universități, nu doar regionale, ci și naționale”